Visual Website Optimizer – Platform voor het A/B-tests en optimalisatie

VWO logo

Een website regelmatig optimaliseren kan een positief effect hebben op het aantal conversies. Visual Website Optimizer is een uitgebreid platform waarmee je verschillende onderdelen van je website kunt testen. Met de resultaten pas je je marketingstrategie aan en laat je de klantervaring beter aansluiten.

De tests die met Visual Website Optimizer uitgevoerd kunnen worden, gaan een stapje verder dan met de gemiddelde optimalisatietools. Het is dan ook geen tool voor beginners. Er kan met meerdere accounts en op meerdere websites getest worden.

Analyse en targeting

Met de editor maak je makkelijk varianten van bepaalde pagina’s. Daarbij kun je per test meerdere conversiedoelen aanmaken. Het bezoekersgedrag kun je analyseren met behulp van heatmaps, bezoekerssurveys, verzamelde reviews.

Om content te personaliseren, biedt Visual Website Optimizer targetingopties waarmee je specifieke klantgroepen kunt selecteren. Vervolgens kun je een test aan een percentage van je klanten of een groep met specifieke kenmerken laten zien en zo het gedrag vergelijken en je content erop aanpassen.

Voordelen Visual Website Optimizer

  • Suite van CRO-tools – Visual Website Optimizer is een compleet platform met alle nodige testtools om het aantal conversies te verhogen.
  • A/B-testtool – Met de A/B testtool is snel duidelijk welke variant van een (deel van een) pagina beter aansluit op de klantbeleving. De overzichtelijke rapportages van de uitkomsten laten duidelijk zien wat de verbeterpunten van bepaalde pagina’s zien. Ook mooi is dat Visual Website Optimizer zelf aangeeft hoelang een test nog moet lopen voordat de test significant is.
  • Goede code-editor – De code-editor is handig in gebruik en laat direct zien hoe een test-variant van een pagina eruitziet.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Visual Website Optimizer. Omdat het gebruik van de tool redelijk complex is, begeleiden we je bij het toepassen van de verschillende functionaliteiten. En wanneer nodig leiden we de optimalisatiespecialist of data-analist op. Benieuwd hoe Visual Website Optimizer jouw website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op