Clarity – gratis tool om te ontdekken wat klanten willen

Clarity logo

Clarity is een open-source tool dat laat zien hoe klanten een website gebruiken. Het is eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik. De heatmaps tonen je in één oogopslag welk deel van een pagina de aandacht trekt of juist verwarring oplevert. Je ziet waar goed wordt geklikt, of en tot waar klanten bereid zijn om te scrollen. Ook kun je twee heatmaps vergelijken om te zien hoe klanten uit verschillende segmenten of tijden een A/B-test zich gedragen op een pagina.

Data maakt veel duidelijk over het gebruik van een website. Toch is het goed om ook regelmatig te verkennen hoe één bepaalde klant de site gebruikt. Dat kan door een klantsessie (anoniem) op te nemen en te analyseren. Je ziet dan per sessie hoe een klant navigeert en waar de klant de site verlaat. Zo kun je makkelijk knelpunten opsporen en verhelpen. En uiteindelijk de gebruikerservaring optimaliseren. Met Clarity is het ook mogelijk om clips van een opgenomen klantsessie te delen met teamgenoten.

Combineren met Google Analytics

Je kunt Clarity en Google Analytics eenvoudig met elkaar laten samenwerken en zien hoe klanten uw site gebruiken. Zo ontdek je waarom klanten een doel bereiken en anderen juist afhaken. Segmenten en doelen uit Google Analytics worden automatisch geïmporteerd, waarop je vervolgens kunt filteren. Je kunt rechtstreeks vanaf je Clarity dashboard bij Google Analytics, zonder heen en weer te hoeven schakelen.

Voordelen Clarity

  • Gratis sessie opnames en heatmapsClarity is gratis te installeren en laat je laagdrempelig klantsessies opnemen en heatmaps van klantgedrag bekijken. Als je weet wat knelpunten zijn en waar klanten aarzelen om een volgende stap te nemen, kun je daar snel op inspelen en optimaliseren. 
  • Snel starten en inzichten vergarenInstallatie van de tool is makkelijk en het is eenvoudig in gebruik. Binnen korte tijd ben je aan de slag met de eerste inzichten die voortkomen uit de analyses.
  • Segmentatie en filtering opties zijn uitgebreid aanwezigBenieuwd hoe specifieke klantsegmenten zich gedragen en waar ze mogelijk tegenaanlopen? Met meer dan 25 filters kun je sorteren op bijvoorbeeld locatie, browser, sessieduur, campagne en andere elementen en stem je je strategie heel gericht af op elke doelgroep.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor de implementatie van Clarity en de combinatie met Google Analytics.  Wij helpen je bij het optimaal leren gebruiken van de tool om zo te kunnen werken aan een succesvolle strategie. Benieuwd hoe Clarity jouw website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op