Amplitude analytics – tool waarmee iedereen klantgedrag kan analyseren

Amplitude Analytics logo

Amplitude Analytics is ontwikkeld voor multifunctionele teams. Iedereen in het team kan er zelf snelle productanalyses mee uitvoeren en zo inzichten opdoen en gebruiken voor het verbeteren van conversie en klantbinding. Ook helpt het analyseren van complexe klantreizen het team de klant beter te begrijpen en keuzes te maken op basis van data.

Met Amplitude Analytics kijk je verder dan pageviews en clicks. Je ontdekt gedragspatronen op verschillende kanalen en ziet daardoor wie je belangrijkste klanten zijn. Ook kun je individuele klantreizen analyseren en de intentie achter elke actie achterhalen. Zodra je weet waarom een klant het gewenste doel wel of niet bereikt, kun je er direct op inspelen.

Resultaten voorspellen

Machine learnings kun je inzetten om gedragspatronen te voorspellen. Amplitude Analytics levert statistieken van de verwachte trends, waarmee je makkelijker je doelen kunt bepalen en bijstellen. Ook helpt het bij het definiëren van doelgroepen en het bepalen van je strategie.

Voordelen Amplitude Analytics

  • Product analytics – Gebruik productgegevens om betere klantervaringen te genereren. Met behulp van deze data, kun je je producten afstemmen op je klant en zo de klantervaring en conversie verbeteren.
  • Documentatie en uitleg beter beschikbaar in de tool (t.o.v. Google Analytics) – Als je met Amplitude Analytics aan de slag gaat, begeleidt de tool je direct tijdens het gebruik, waarbij iedereen kan begrijpen wat de analyses betekenen. Google Analytics kun je alleen leren gebruiken met een aparte handleiding of training.
  • Uitgebreide mogelijkheden voor dashboards en data visualisatie – Met Amplitude Analytics kun je sjablonen maken van opgeslagen dashboards. Dit maakt het makkelijker om met standaard statistieken snel nieuwe releases of A/B-testen te analyseren. Ook kun je visualisatie elementen toevoegen aan een dashboard waardoor het visualiseren van data nog sneller kan.

Onze service

MIST Analytics begeleidt jullie bij de implementatie van Amplitude Analytics. Wij helpen je bij het ontwikkelen van een goede strategie en het bepalen van je doelen. Benieuwd hoe jij met Amplitude jouw website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op