Tealium Audiencestream – Data Management Platform voor audience management en data enrichment

Tealium AudienceStream logo

Tealium Audiencestream is een tool die alle data over bestaande en potentiële klanten laat samenkomen en zo een 360-graden klantbeeld geeft. Deze data laat bijvoorbeeld zien hoe een klant tot een conversie komt, welke kanalen succesvol zijn, welke content bijdraagt aan een positieve klantbeleving. Na analyse kun je klanten in klantsegmenten indelen en content personaliseren. Met als resultaat meer conversies en een betere klantbeleving en klantbinding.

Het data management platform geeft je inzicht in klantgedrag tijdens verschillende sessies, op mobiel en desktop en offline kanalen, zoals callcenter en verkooppunt. Waardevolle informatie voor de marketingstrategie en het optimaliseren van de customer journey.

Interne marktplaats

Tealium Audiencestream maakt gebruik van een interne marktplaats met plugins zoals kant-en-klare connectoren voor het verzamelen en leveren van gegevens aan de server. Ook is het mogelijk tags of pixels te plaatsen of aangepaste integraties te bouwen met webhooks, API’s en SDK’s.

Voordelen Tealium Audiencestream

  • Data Management Platform (DMP) – Tealium Audiencestream is een platformtool waarmee klantdata verzameld wordt om een 360-graden klantbeeld te generen. Zo’n volledig klantbeeld stelt je in staat content en kanalen beter af te stemmen op de klant met als resultaat een hogere conversieratio en een betere klantbeleving.
  • Klantsegmentaties realtime koppelen aan advertentieplatformen – Na het ontwikkelen van klantsegmenten kun je met Tealium Audiencestream de verschillende segmenten real-time koppelen aan advertentieplatformen. Zo krijgt elke klant de advertentie te zien die het beste bij hem of haar aansluit. Met andere woorden klanten krijgen het juiste aanbod, op het juiste moment op de juiste plaats.
  • Data activatie op basis van badges – Badges laten relevante gedragspatronen van klanten op de site zien. Zo is het mogelijk om klanten te herkennen die al regelmatig de site bezocht hebben maar nog niet tot conversie gekomen zijn. Gepersonaliseerde content kan de klant vervolgens wel laten converteren.
  • Veel custom mogelijkheden – Met behulp van een grote aantal configuraties kan het platform zo gebruikt worden dat het precies aansluit op jouw wensen en plannen.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Tealium Audiencestream. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met het platform. Benieuwd hoe Tealium Audiencestream de conversie en klantbeleving van jouw klanten kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op