Salesforce DMP – Data Management Platform voor een volledig data-driven marketingstrategie

Salesforce DMP logo

Salesforce DMP is een data managementplatform voor het aanmaken van klantsegmenten en klantprofielen. Zo krijg je een vollediger klantbeeld en een beter inzicht in de customer journey van de klant. De gedetailleerde klantprofielen zijn gebaseerd op data verzamelt door Salesforce DMP en externe bronnen. Marketingteams kunnen zo doelgerichter succesvolle campagnes ontwikkelen afgestemd op de behoeften en interesses van specifieke doelgroepen.

Met Salesforce DMP kun je met behulp van AI ontelbare gegevenssignalen analyseren. Daarmee is het mogelijk nieuwe doelgroepen te ontwikkelen en te voorspellen welk advertentieformat bij een bepaald klantprofiel het meeste succes zal boeken. Ook geeft het inzicht in hoe en wanneer de verschillende kanalen het beste ingezet kunnen worden. De tool helpt zo om een gerichtere en efficiëntere marketingstrategie te ontwikkelen.

Privacy functionaliteiten

Het is mogelijk om Salesforce DMP aan te passen aan jouw privacybeleid. Zo maak je compliance een stuk eenvoudiger. Je kunt de toestemming voor de verschillende beleidsregimes wereldwijd beheren en daarmee voldoen aan verschillende wet- en regelgeving.

Voordelen Salesforce DMP

  • Data Management Platform voor een data driven strategie – Salesforce DMP is een tool waarmee je op basis van verzamelde data een doelgerichte en efficiënte marketingstrategie kunt ontwikkelen.
  • Integreert uitstekend met andere Salesforce-producten – Het platform is onderdeel van de Salesforce Marketing Cloud en sluit daarom naadloos aan op andere Salesforce-oplossingen zoals Salesforce CRM, Salesford Cloud, en AppExchange Marketplace.
  • E-mail-, app- en webimplementatie mogelijk – Het platform maakt een e-mail-, app- en webimplementatie mogelijk.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Salesforce DMP. We bekijken samen hoe we Salesforce DMP kunnen inzetten voor het analyseren van data en het ontwikkelen of optimaliseren van een doelgerichte marketingstrategie. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met het platform zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Benieuwd hoe Salesforce DMP jullie marketingstrategie kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op