SnowPlow Analytics – Data collection platform

Snowplow Analytics logo

SnowPlow Analytics is een data collection platform dat event-level data gestructureerd verzamelt. Je kunt het daarna zelf opslaan in je eigen Data Warehouse. Vervolgens kun je basisanalyses gericht op acquisitie en conversie maken en vooral dieper de data induiken om zo heel gedetailleerd te zien hoe de interactie van de klant op de site is.

Trackers en pixels zorgen ervoor dat de juiste data op de juiste plek terecht komt. De data wordt volgens eigen configuratie gesorteerd en verrijkt. Vervolgens slaat SnowPlow Analytics de gesorteerde data gestructureerd op en is de data klaar voor analyse.

Event-level data

Data die laat zien hoe klanten zich gedragen op de site, noemen we event-level data. Analyse van deze data kan aantonen wat klanten motiveert en wat ze proberen te bereiken. Door ook klantsegmentatie bij de analyses te betrekken, kun je doeltreffend customer journeys of marketing strategieën optimaliseren.

Voordelen SnowPlow Analytics

  • On-premise infrastructuur – Het platform bestaat uit open source elementen die samen in je eigen Data Warehouse een volledige data pijplijn vormen. Zo beheer je zelf de data tijdens het volledige verzamel- en analyseproces.
  • Veel controle over data – SnowPlow Analytics biedt de data op een gestructureerde manier aan waarna je zelf kunt bepalen welke analyses je wilt uitvoeren of besluit een analysetool naar keuze te gebruiken.
  • Open source – Het data collection platform is volledig open source. Om er mee aan de slag te gaan is kennis van devops en AWS nodig. Geen kennis van devops en AWS, maar toch interesse in SnowPlow Analytics? Snow Plow biedt meerdere managed services aan.

Onze service

MIST Analytics kan zorgen voor een volledige implementatie van SnowPlow Analytics en het toegankelijk maken van de data. Samen kunnen we bepalen of een extra analysetool wenselijk is. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met het platform. Benieuwd hoe SnowPlow Analytics jouw data analytics kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op