Matomo (Piwik) – Analyse software gericht op databescherming en data eigendom

Matomo -voorheen Piwik- is een professioneel digital analytics software pakket, dat wordt gebruikt op meer dan één miljoen websites in 200 landen. Matomo is beschikbaar in 53 talen. wordt met name gebruikt door financiële en (semi)overheidsinstellingen. Met Matomo kan een 360 graden beeld over de bezoekers en gebruikers van een website en applicatie worden gecreëerd. Matomo is een volwaardig alternatief ten opzichte van Google Analytics. Matomo is een erkende analytics tool met een aantal voordelen:

  • Eigendom – Gebruikers van Matomo behouden 100% van de verzamelde data in eigen bezit. Het is mogelijk om de software op een eigen infrastructuur te installeren. Meer behoefte aan een Matomo cloud oplossing? Zie: https://www.innocraft.cloud/
  • Onbeperkte datalimiet – Matomo kent geen datalimiet, zolang de eigen servers het toelaten.
  • Open source – Matomo is gratis open source software waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben zelf functionaliteiten aan te passen (of dit te laten doen). Ook kan er middels de API met Matomo data in externe applicaties worden gewerkt.
  • Geavanceerde privacy functionaliteiten – Matomo bezit uitgebreide mogelijkheden om de privacy van bezoekers en gebruikers te beschermen en respecteren. Matomo is GDPR ready.
  • Databescherming – Er vinden vrijwel dagelijks software updates plaats, ook worden er maandelijks security audits uitgevoerd door externe partijen om de Matomo software blijvend veilig te houden.
  • White label – Mogelijkheid voor organisaties om een white label op te (laten) zetten.
  • Interne marktplaats – Het open source karakter van Matomo geeft derde partijen de mogelijkheid de functionaliteiten van Matomo uit te breiden. Deze plugins worden verzameld op een interne marktplaats dat voor iedereen toegankelijk is en iedereen deze aanvullende functionaliteiten kan downloaden.

Matomo Certified Reseller logo - MIST Analytics

MIST Analytics is de enige Matomo Certified Reseller in Nederland. Er bestaat een nauwe samenwerking met het moederbedrijf van de analyse software Matomo, InnoCraft.

MIST Analytics heeft ruimschoots ervaring met de opzet en inrichting van Matomo en heeft verschillende optimalisatie trajecten succesvol uitgevoerd met behulp van de Matomo digital analytics software. Wij kunnen ondersteuning bieden bij de implementatie, configuratie, rapportages en analyses van Matomo.

Ook hebben MIST Analytics en InnoCraft gezamenlijk een officieel certificeringsprogramma voor Matomo opgericht dat wereldwijd beschikbaar is in ruim 150 landen. Middels deze certificering kunnen professionals aantonen over diepgaande expertise te beschikken van digital analytics en Matomo. Alle werknemers van MIST Analytics zijn gecertificeerd.

Meer weten?

Neem contact op