Matomo (Piwik) – Analyse software gericht op databescherming en data eigendom

Matomo logo

Matomo -voorheen Piwik- is een professioneel digital analytics softwarepakket dat je een volledig beeld geeft van de bezoekers en gebruikers van je website of applicatie. Het is een erkende analytics tool en een volwaardig alternatief van Google Analytics.

Matomo is beschikbaar in 53 talen en wordt op meer dan een miljoen websites gebruikt, met name door financiële en (semi)overheidsinstellingen.

Voordelen Matomo

  • 100% eigendom van verzamelde data – Met Matomo hou je 100% van de verzamelde data in eigen bezit. Het is mogelijk om de software op een eigen infrastructuur te installeren. Meer behoefte aan een Matomo cloud oplossing? Zie: https://www.innocraft.cloud/
  • Onbeperkte datalimiet – Matomo kent geen datalimiet, zolang de eigen servers het toelaten.
  • Gratis open source software – Matomo is gratis open source software waarbij je zelf functionaliteiten kunt aanpassen (of dit laten doen). Ook kan er middels de API met Matomo data in externe applicaties worden gewerkt.
  • Geavanceerde privacy functionaliteiten – Matomo bezit uitgebreide mogelijkheden om de privacy van bezoekers en gebruikers te beschermen en te respecteren. Matomo is GDPR ready.
  • Databescherming – Er vinden vrijwel dagelijks software updates plaats en maandelijks voeren externe partijen security audits uit om de software blijvend veilig te houden.
  • White label – Mogelijkheid voor organisaties om een white label op te (laten) zetten.
  • Extra plugins – Omdat Matomo open source software is, kunnen derde partijen de functionaliteiten van Matomo uitbreiden. Deze plugins zijn te vinden op een interne marktplaats en kunnen door iedereen gedownload worden.

Matomo Certified Reseller logo - MIST Analytics

 

Onze service

MIST Analytics biedt ondersteuning bij de implementatie en configuratie van Matomo die zorgt voor heldere doelgerichte rapportages en analyses.

MIST Analytics is de enige Matomo Certified Reseller in Nederland. We werken nauw samen met het moederbedrijf van de analyse software Matomo, InnoCraft. We beschikken over ruimschootse ervaring met de opzet en inrichting van Matomo en hebben verschillende optimalisatietrajecten succesvol uitgevoerd met behulp van de Matomo digital analytics software.

Ook hebben we samen met InnoCraft een officieel certificeringsprogramma voor Matomo opgericht dat wereldwijd in ruim 150 landen beschikbaar is. Professionals kunnen met deze certificering aantonen dat zij over diepgaande expertise van digital analytics en Matomo beschikken. Alle werknemers van MIST Analytics zijn gecertificeerd.

Meer weten? Neem contact op