Tableau – Zelf aan de slag met data

Tableau logo

Tableau is een flexibel end-to-end data-analyseplatform waarmee je databronnen en interactieve dashboards kunt creëren. Deze dashboards deel je op een veilige manier met verschillende teams binnen de organisatie om content naadloos op elkaar te laten aansluiten. Ook is het mogelijk om alle uiteenlopende data te gebruiken en te combineren zonder code te schrijven.

Met behulp van de geavanceerde analyses en berekeningen maak je makkelijker optimalisatiekeuzes. Profiteer daarbij van Tableaus visuele interface om de uitkomsten duidelijk te visualiseren en sneller te interpreteren.

Veilige data

Tableau kun je altijd op een veilige manier gebruiken via browser, desktop en mobiel, of geïntegreerd in een willekeurige applicatie. Daarnaast sluit Tableau probleemloos aan op je bestaande veiligheidsprotocollen en is het mogelijk de authenticatie op groeps- en gebruikersniveau in te stellen.

Voordelen Tableau

  • End-to-end datavisualisatie tool – Met Tableau analyseer je alle klantbewegingen binnen de volledige de customer journey. De tool is eenvoudig in gebruik en geeft duidelijke inzichten voor iedereen binnen de organisatie.
  • Geavanceerde en complexe data visueel maken – De interface is een bekroond drag-and-dropmodel, waarmee iedereen overzichtelijke en flexibele dashboards kan creëren. Zo zet je geavanceerde en complexe data om in visualisatie voor snelle optimalisatiekeuzes.
  • Data voorbereiden – Data klaarmaken voor analyses is mogelijk met dezelfde interactieve visuele interface die voor analystics gebruikt wordt. Je kunt daarmee federated joins maken of data combineren. En pas automatische datamodellering toe voor vormen van een duidelijk beeld.
  • Implementatie naar wens – Het is mogelijk Tableau in de bestaande data-architectuur te integreren op de manier die jou uitkomt, of dat nu op locatie is of in de cloud.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Tableau. We helpen met de integratie van Tableau in de bestaande data-architectuur. Ook bepalen we samen welke analyses en dashboards nuttig zijn en helpen deze creëren. We begeleiden je bij het zelf maken van analyses en dashboards. We zorgen er daarbij voor dat je volledig vertrouwd raakt met de tool en de verschillende mogelijkheden. Benieuwd hoe Tableau jouw data-analyses en optimalisaties kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op