Firebase Analytics (Google Analytics for Firebase) – Web + App combinatie analyse

Firebase Analytics bestaat al geruime tijd op de markt maar is pas sinds de introductie van Firebase Web + App property echt interessant geworden. Hiermee kan inzichtelijk worden gemaakt hoe klanten zich gedragen over verschillende kanalen zoals de website en de app heen. Hierdoor kunnen klanten beter en langer worden herkend en biedt dit talloze mogelijkheden voor optimalisatie.

Firebase Analytics is van Google en komt met een geheel nieuw datamodel en een aantal interessante functionaliteiten. Firebase Analytics is onderdeel van de Firebase suite en biedt een zeer goede interface voor analisten.

Google Analytics for Firebase

Firebase Analytics – de toekomst van Google Analytics

Firebase biedt een breed spectrum aan nieuwe functionaliteiten maar is bovenal de toekomst van Google Analytics als analyse software. Iedere organisatie die haar klanten zowel een web als een app ervaring aanbiedt, of organisaties die nog gebruik maken van de ‘oude’ Google Analytics variant kunnen hiermee een enorme stap vooruit zetten.

Voordelen van Google Analytics for Firebase

  • Geen datalimieten – Firebase kent geen datalimieten zoals bij Google Analytics wel het geval is. En Firebase is gratis!
  • Standaard een BigQuery koppeling beschikbaar – Op ieder Firebase project kan kosteloos BigQuery worden gekoppeld. Er is geen upgrade meer nodig naar Google Analytics 360.
  • Automatische metingen – Bij het installeren van Firebase worden er al direct metingen verstuurd zoals schermweergaves. Verder is het mogelijk om met één klik op de knop bijvoorbeeld scrolldiepte te meten.
  • Web + App rapportages gecombineerd in één omgeving – Zowel website als applicatie data kan worden verzameld in één omgeving.
  • Datamodel gericht op audiences en targeting – het nieuwe datamodel van Google richt zich op users en interacties (events).
  • Firebase Cloud Messaging (FCM) – activeer de verzamelde data door doelgroep segmenten te bouwen met de drag&drop builder en stuur pushberichten naar je app gebruikers.
  • Toegankelijk debuggen van de implementatie door de nieuwe debugview – De implementatie door developers kan real-time worden gecontroleerd door de nieuwe debugview functionaliteit, geen foutieve metingen meer!

Onze service

MIST Analytics heeft ruimschoots ervaring met de implementatie van Firebase voor zowel Android als iOS applicaties. We weten welke do’s en dont’s spelen en kunnen de technische implementatie en configuratie uit handen nemen. Uiteraard biedt Firebase veel analyse en adverteer mogelijkheden waarin wij onze expertise aanbieden. Wil je weten of Firebase iets is voor jouw organisatie? Wij helpen je graag verder om alles uit de nieuwe webanalyse software van Google te halen!

Meer weten? 

Neem contact op