Google Datastudio – Data verzamelen en visualiseren

GA 360 Suite logo

Google Datastudio is een interactief dashboard waarmee je eenvoudig gegevens afkomstig uit spreadsheets, Analytics en Google Ads kunt verzamelen. Vervolgens geef je met de tool de data in heldere statistiekvorm weer, zonder gebruik van code of zoekopdrachten.

Met Google Datastudio maak je meerdere dashboards aan, waarbij je een pagina een bepaalde focus meegeeft. Zo kun je bijvoorbeeld in één oogopslag zien hoe je KPI’s ervoor staan of wat de resultaten zijn van een specifiek kanaal.

Je kunt ervoor kiezen gegevens te combineren, een tijdsperiode te selecteren en filters toe te voegen. De tool bevat een aantal standaard filters, maar biedt ook de mogelijkheid om zelf filters en segmenten te creëren.

Eenvoudig delen

De aangemaakte dashboards zijn eenvoudig te delen met andere collega’s of afdelingen. Zo krijgen de juiste mensen binnen de organisatie direct inzicht in bepaalde data. De visuele weergave maakt de data makkelijk te begrijpen.

 Voordelen Google Datastudio

  • Dashboard tool – Eenvoudig te gebruiken tool waarmee je verschillende dashboards aanmaakt die specifieke real-time data helder en visueel weergeven. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd toegang krijgen tot een dashboard. Google Datastudio maakt de data inzichtelijk en begrijpelijk waardoor snel duidelijk wordt waar verbetermogelijkheden zijn. Met als resultaat een verhoogde conversie en verbeterde klantervaring.
  • Gratis – Google Datastudio is gratis te gebruiken. Bevalt het? Stap dan over op de betaalde 360-variant met uitgebreidere mogelijkheden.
  • Werkt uitstekend met andere Google-producten – Goed te combineren met andere Google-producten zoals Google Analytics, Google Ads en Google Spreadsheets. Daarnaast is het mogelijk om data binnen te halen uit andere systemen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Google Datastudio. Samen bepalen we welke dashboards voor jouw website nodig zijn. We stellen deze dashboards voor je samen en helpen je bij het vertrouwd raken met de interface zodat in de toekomst zelf dashboards kunt maken. Benieuwd hoe Google Datastudio jou beter inzicht in je data kan geven? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op