Google Optimize – Handige gratis tool voor optimalisatie

GA 360 Suite logo

Google Optimize is een handige tool waarmee je eenvoudig optimalisatietests kunt uitvoeren. Denk aan A/B-tests, multivariate-tests en omleidingstests die je laten zien wat het beste werkt voor je bezoekers.

  • A/B-test: Test meerdere versies van een pagina waarbij tekst of afbeeldingen verschillen om te ontdekken welke versie het meest effectief is voor de klant.
  • Multivariate test: Test meerdere elementen op een pagina om erachter te komen met welke combinatie u uw klant het best bereikt.
  • Omleidingstest: Test twee heel verschillende webpagina’s ten opzichte van elkaar. Denk aan varianten van actiepagina’s of een volledig nieuw design van een productpagina. Daarbij worden varianten van de test geïdentificeerd op basis van een url in plaats van een pagina-element.

Visuele editor

Google Optimize maakt gebruik van een visuele editor, waarmee je eenvoudig tekst en afbeeldingen kunt aanpassen. De code-editor voor onbewerkte html en JavaScript is er voor wat diepgaandere experimenten. Ook is het mogelijk het effect van je wijzigingen te bekijken op mobiel en tablet.

Voordelen Google Optimize

  • Optimalisatie door eenvoudige A/B-testen – Met eenvoudig uit te voeren A/B-testen kan je je website optimaliseren en wat kan resulteren in een verhoogde conversie.
  • Gratis tool – Google Optimize – is gratis te gebruiken. Bevalt het? Stap dan over op de betaalde 360-variant voor uitgebreidere en diepgaandere testmogelijkheden.
  • Werkt uitstekend met andere Google-producten – Goed te gebruiken in combinatie met andere Google-producten zoals Analytics. Bepaal eenvoudig welke delen van de site verbeterd kunnen worden, hoe de experimenten van invloed zijn op het gedrag van klanten. En verbeter de waarde van uw Google Ads-investering door te testen met verschillende landingspagina’s voor uw campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Google Optimize. We bepalen samen welk tests nuttig zijn en welke pagina’s optimalisatie kunnen gebruiken. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met de tool en de visuele editor. Benieuwd hoe Google Optimize jouw site en conversie kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op