Google Tag Manager – Zelf controle over tags

Google Analytics 360 Suite logo

Google Tag Manager is een handige tool waarmee je zelf tags op je website kunt plaatsen. Nadat er eenmalig een code op je site is gezet, kun je zelf aan de slag met het plaatsen van tracking pixels en codes van analytics tools, zoals Google Analytics, of marketing automation software, zoals Adwords, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Het plaatsen van een pixel of een code (ofwel tags) is gelijk aan het automatisch plaatsen van een stukje html. Het voordeel van Google Tag Manager is dat je geen kennis van programmeren hoeft te hebben om de tags via een dashboard toe te voegen aan een pagina naar keuze.

Klantgedrag volgen

Als de tags eenmaal op de site staan, is het eenvoudig om het gedrag van klanten op de site te volgen. Bijvoorbeeld hoe lang een klant op een pagina is, naar welke pagina de klant vervolgens gaat en wat de acties van de klant zijn. Vervolgens kun je met Google Analytics dit gedrag analyseren en gebruiken om klanten beter te van dienst te zijn.

Voordelen Google Tag Manager

  • CMS voor tags – Een handige tool om eenvoudig tags op je eigen site te plaatsen. De tags verzamelen informatie over het gedrag van klanten op de website. Deze informatie is nuttig om te analyseren en te gebruiken voor optimalisaties van de site.
  • Flexibiliteit – De tags zijn makkelijk en snel aan te plaatsen, bewerken en te verwijderen. Zo kun je altijd snel inspelen op veranderingen. 
  • Zelf alles in de hand – Zelf je tags plaatsen, bewerken of verwijderen wanneer het jou het beste uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van specialisten.
  • Gebruiksvriendelijk dashboard – Google Tags Management is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Zelfs zonder kennis van programmeren is het eenvoudig zelf met tags te werken.
  • Werkt uitstekend met andere Google productenGoed te gebruiken in combinatie met producten als DoubleClick (DBM, DCM, DFP), Google Datastudio en Google Optimize.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Google Tag Manager. Eerst maken we samen een plan waarin we je doelen opnemen. Op basis daarvan plaatsen we de eenmalige code op de site. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met het dashboard en de verschillende tags. Benieuwd hoe Google Tag Management jouw marketingactiviteiten kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op