Google Analytics – Tool voor doelgerichte analyse en slimme marketing

Google Analytics logo

Google Analytics geeft een duidelijk beeld van het gedrag van klanten op een website. Je kunt bijvoorbeeld zien welke pagina’s klanten bezoeken, wanneer, hoe lang en wat de vervolgacties van klanten zijn. Met deze kennis is het mogelijk direct in te spelen op behoeften van klanten en daarmee te zorgen voor een verbeterde klantervaring en conversiegroei.

Google Analytics bestaat uit een uitgebreide set functionaliteiten. Je meet daarmee het klantgedrag op de website en leest dit af aan de hand van statistieken. De analyses van deze statistieken en gebruikersdata geven een helder beeld van de online marketingactiviteiten en vormen een goede basis voor vervolgstrategieën en optimalisaties.

Betrouwbare data

Een goede implementatie van Google Analytics is belangrijk voor het krijgen van een optimaal resultaat. Alleen door het toepassen van de juiste tracking, profielen en filters kom je tot betrouwbare data en conclusies waarmee je direct aan de slag kunt.

Google Analytics kan door meerdere teams voor verschillende marketingcampagnes tegelijk gebruikt worden.

Voordelen van Google Analytics

  • Zeer uitgebreide digital analytics tool – De tool bestaat uit verschillende functionaliteiten voor analyse, testen, marktonderzoek, tag management en rapportage.
  • Compleet marketing platform – Bereik altijd je doelgroepen met de Display & Video-tool. Ontvang realtime gegevens voor doelgerichte campagnes met Search ads 360.
  • Werkt uitstekend met andere Google producten  Goed te gebruiken in combinatie met producten als DoubleClick (DBM, DCM, DFP), Google Datastudio en Google Optimize.
  • Gratis beperkt uitproberen, daarna uitgebreidere betaalde versie – Probeer Google Analytics eerst gratis. Bevalt het? Stap dan over op de betaalde 360-variant voor een completer beeld, ongesamplede data en meer (custom) geavanceerde analyse functionaliteiten.

Onze service

MIST Analytics zorgt met het compleet implementeren en inrichten van Google Analytics voor doelgerichte analyses op basis van betrouwbare data. Wij helpen je bij het vaststellen van je doelen en het ontwikkelen van een succesvolle strategie. Benieuwd hoe Google Analytics jouw website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op