PostHog – open source platform met veel mogelijkheden om uit te breiden

PostHog Analytics logo

PostHog is een platform dat steeds meer tools bevat om je website te verbeteren. Denk aan event pipelines waarmee je betrouwbare gegevens kunt achterhalen en analyseren, en je een compleet beeld van je klant krijgt. Of een database waarbij de gegevens op de eigen servers bewaard blijven en je gegevens kunt ordenen en filteren, of ze synchroniseren met BigQuery, S3, Snowflake of Redshift.

Ook beschik je met dit platform over een API en meer dan 10 tools om productanalyse en -experimenten eenvoudiger te maken. Bovendien zijn er via de PostHog App Store zo’n 50 extra apps beschikbaar.

Optimalisatie

PostHog laat zien waar gebruikers uitvallen, zodat je de website doelgericht kunt optimaliseren. Analyses van PostHog maken duidelijk welke kenmerken en welke (on)succesvolle acties bij gebruikers overeenkomen. Zo ontdek je patronen en doelgroepen waar je doelgericht op kunt inspelen. Deze gegevens kun je op een duidelijke en visuele manier met je teamleden delen.

Voordelen PostHog

  • Digital analytics voor enterprises – Met PostHog krijg je een compleet beeld van het gedrag van je klanten op de site. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel mensen het hele proces afronden, en waar anderen eerder afhaken. Ook kun je klantreizen visualiseren, waarbij je snel inzicht krijgt in wat voorkeursgedrag van klanten is, wat populaire stappen zijn en hoe klanten de navigatie van de site gebruiken.
  • Open source, uitbreidbaar met open-source plugins – PostHog is open source, waarbij je de broncode kunt bekijken en de roadmap zelf kunt aanpassen.
  • Privacy vriendelijk – Markeer gevoelige data die je niet met PostHog wil verwerken. Zo krijg je de gewenste data, zonder dat je privégegevens in je bestand opneemt en bescherm je de privacy van gebruikers.
  • A/B testen (experimenten) en sessie recordings en heatmaps inbegrepen – PostHog bevat een groot aantal tools om A/B-testen mee uit te voeren, klantsessies vast te leggen en heatmaps te genereren.
  • Export naar BigQuery/Amazon, S3/Snowflake – Synchroniseer gegevens uit de database met BigQuery/Amazon, S3/Snowflake.

Onze service

MIST Analytics bekijkt samen met jou hoe je PostHog het beste kunt implementeren. Wij helpen je bij het vaststellen van je doelen en het ontwikkelen van een passende strategie. Benieuwd hoe PostHog jouw website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op