Optimizely – Optimalisatietool voor een betere conversie

Optimizely logo

Het is belangrijk om regelmatig je website te optimaliseren voor een betere conversie en klantbeleving. Met Optimizely kun je daartoe A/B-testen, multivariate testen en visuele bewerkingen uitvoeren. De testresultaten laten je zien waar optimalisatie mogelijk is en wat de meest succesvolle variant is.

Optimizely past de resultaatstatistieken automatisch aan zodat je continu een real-time beeld hebt van de resultaten en altijd informatie hebt waar je snel op in kunt spelen met aanpassingen. Het gaat om content van de volledige klantfunnel, dus van het eerste contact tot aan het conversiemoment en het vervolg daarop.

Targeting

Optimizely maakt het mogelijk om klantsegmenten in te stellen, denk daarbij aan segmentatie op basis van klantlocatie, leeftijd en eerder sitebezoek. Testen met gepersonaliseerde content maakt duidelijk waar een bepaald klantsegment behoefte aan heeft en hoe verschillende klantsegmenten overtuigd worden.

Voordelen Optimizely

  • A/B-test en personalisatie tool – De tool is bedoeld om uitgebreide A/B-testen uit te voeren en content te personaliseren zodat verschillende klantgroepen de klantervaring hebben die bij hen past. Naast de standaard A/B-testen kun je ook multivariate of multi-pagetesten uitvoeren.
  • Enterprise oplossing – Met complexere functionaliteiten zoals het kunnen wijzigen van HTML, Javascript of CSS, en het doen van testen op dynamische elementen is Optimizely vooral geschikt voor de grotere ondernemingen. Optimizely kan met vrijwel alle grote partijen in de markt geïntegreerd worden.
  • Uitstekende user interface en technische mogelijkheden – Optimizely is snel te gebruiken met behulp van de uitstekende user interface. De visuele editor laat je eenvoudig aanpassingen aanbrengen die fungeren als testvariant. Ook biedt de tool geavanceerde beveiliging, inclusief rechtenbeheer, 2-staps authenticatie en single sign-on.

Onze service

MIST Analytics zorgt samen met jou voor een complete implementatie van Optimizely. We bepalen samen welke onderdelen van de website we kunnen optimaliseren en welke tests we daarvoor moeten uitvoeren. Daarna helpen we je bij het vertrouwd raken met de tool en alle functionaliteiten. Benieuwd hoe Optimizely jouw website en conversie kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op, we vertellen het je graag!

Meer weten? 

Neem contact op